loader image
Επιλογή Σελίδας

Πραγματοποιήθηκε στις 10.11.16 η πρώτη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας που συστάθηκε πρόσφατα στο ΥΠΕΝ με τους Φορείς της Αγοράς.

Εκτός της ΕΛΕΑΒΙΟΜ στην συνάντηση συμμετείχαν ο ΕΣΗΑΠΕ, η Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρεία Καρδίτσας (ΕΣΕΚ), εκπρόσωποι εταιρειών και επενδυτές.

Βασική στόχευση της συνάντησης ήταν η μεταφορά των θέσεων των Φορέων και της Αγοράς προς την Ομάδα Εργασίας του ΥΠΕΝ ώστε να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες θεσμικές ενέργειες για την ενίσχυση του Κλάδου.

Η ΕΛΕΑΒΙΟΜ συμμετείχε δυναμικά στη συνάντηση και μάλιστα οι θέσεις της έτυχαν θερμής αποδοχής και κατανόησης και από την Επικεφαλή της Ομάδας Εργασίας κ. Αικ. Παπαδογιάννη και από τους άλλους φορείς. Στα βασικά συμπεράσματα ήταν η ανάγκη συνεργασίας του Υπουργείου με τον Σύνδεσμο και με το ΚΑΠΕ για την επικαιροποίηση του δυναμικού βιομάζας ανά την Ελλάδα και το στήσιμο ενός αποτελεσματικού μοντέλου εφοδιαστικής αλυσίδας βιομάζας.

Επισυνάπτεται ακολούθως το κείμενο των θέσεων της ΕΛΕΑΒΙΟΜ, στα πλαίσια της πρώτης συνάντησης της Ομάδας Εργασίας για τη βιομάζα στο ΥΠΕΝ.