loader image
Επιλογή Σελίδας

Ετήσιο Συνέδριο Βιοενέργειας: European Bioenergy Future 2023 (EBF2023)

O Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Βιοενέργειας Bioenergy Europe βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το συνέδριο European Bioenergy Future (EBF) θα επιστρέψει στις 28 – 29 Νοεμβρίου 2023 στον συνεδριακό χώρο BluePoint Brussels των Βρυξελλών (Blvd Auguste Reyers 80, 1030), με πλούσιο πρόγραμμα και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις πριν και μετά τη διάσκεψη. Διοργανωμένο από την Bioenergy Europe, το EBF έχει καθιερωθεί ως κορυφαία εκδήλωση για τον ευρωπαϊκό τομέα βιοενέργειας, φέρνοντας σε επαφή παράγοντες της πολιτικής και της αγοράς.

Αντιπροσωπεία της Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης Βιομάζας – ΕΛΕΑΒΙΟΜ, η οποία αποτελεί πλήρες μέλους του Bioenergy Europe και εθνικός σύνδεσμος που εκπροσωπεί την Ελλάδα, θα παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις του Συνεδρίου.

Εγγραφείτε στο EBF2023!
Κατεβάστε το
Πρόγραμμα.

Θεματολογία EBF 2023.

Ο τομέας της βιοενέργειας βρίσκεται σε μια πολύ περίπλοκη κατάσταση: αφενός, διευρύνει την απήχηση και την εστίασή του λόγω της ταχύτητας της ενεργειακής μετάβασης και της ανάγκης επίτευξης της κλιματικής ουδετερότητας, αφετέρου αντιμετωπίζει προκλήσεις που προκύπτουν από τη γεωπολιτική, το οικονομικό περιβάλλον και τις προεκτάσεις της επικαιροποιημένης και νέας νομοθεσίας. Η πλοήγηση σε αυτά τα ταραγμένα νερά είναι δύσκολη. Το EBF2023 θα συγκεντρώσει μια πολυσυλλεκτική ομάδα ομιλητών και συμμετεχόντων σε πάνελ, με στόχο να παρέχει στους συνέδρους ενημερωμένες γνώσεις σχετικά με το πλαίσιο πολιτικής της ΕΕ και τις τάσεις της αγοράς, καθώς και να προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης.

Στη φετινή του έκδοση, το EBF θα επικεντρωθεί στα ακόλουθα βασικά θέματα σε μια σειρά συνεδριών:

  • Το μέτωπο της βιοενέργειας – κοινές προκλήσεις και ευκαιρίες (28 Νοεμβρίου 2023, 10:40 – 12:00).
  • Είστε έτοιμοι για την  Οδηγία REDIII; – Τι ακολουθεί για τις απαιτήσεις βιωσιμότητας της βιοενέργειας (28 Νοεμβρίου 2023, 13:30 – 15:30).
  • Βιομηχανίες έντασης ενέργειας και βιοενέργεια – η εξελισσόμενη αλληλεπίδραση (28 Νοεμβρίου 2023, 16:00 – 17:30).
  • Αγορές βιοενέργειας – από την τρέχουσα αναταραχή στις μελλοντικές προοπτικές (29 Νοεμβρίου 2023, 10:00 – 12:00).
  • Δεσμεύοντας το μέλλον – Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τη δέσμευση βιογενή άνθρακα; (29 Νοεμβρίου 2023, 13:30 – 15:30).
  • Προετοιμασία περιφερειακών αγορών βιοενέργειας – Πώς να τις πραγματοποιήσετε στην πράξη (29 Νοεμβρίου 2023, 16:00 – 17:30).

Παράλληλες εκδηλώσεις

Η συνολική εμπειρία του EBF2023 θα εμπλουτιστεί με μια σειρά από συνοδευτικά παράπλευρες εκδηλώσεις:

Προσυνεδριακή εκδήλωση:
Τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, η τελική εκδήλωση του έργου SmartCHP θα πραγματοποιηθεί στον χώρο Silversquare Bailli (Av. Louise 231, 1050 Brussels). Τα τελευταία τρία χρόνια, το έργο SmartCHP Horizon 2020 ασχολήθηκε με την ανάπτυξη μιας νέας μονάδας συμπαραγωγής μικρής κλίμακας για την παραγωγή ανανεώσιμης θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας από βιοέλαιο ταχείας πυρόλυσης.

Μετασυνεδριακές τεχνικές εκδηλώσεις:
Την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία από τις δύο τεχνικές συνεδρίες:

  • Εκπαιδευτική εκδήλωση ENplus® για διαχειριστές ποιότητας: η εκδήλωση απευθύνεται σε εταιρείες με πιστοποίηση ENplus® (εμπόρους και παραγωγούς), καθώς και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το κορυφαίο σύστημα πιστοποίησης ποιότητας καυσίμου για πέλλετ ξύλου.
  • BECCS στην πράξη: η συνεδρία θα διερευνήσει τις τεχνικές πτυχές της δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα μέσω βιοενέργειας (BECCS), εξετάζοντας τις λεπτομέρειες των τεχνολογικών λύσεων για τη δέσμευση, μεταφορά και αποθήκευση βιογενούς CO2, καθώς και συγκεκριμένα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τόπος Συνεδρίου

Όλες οι συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν στις 28 – 30 Νοεμβρίου θα λάβουν χώρα στο BluePoint Brussels (Blvd Auguste Reyers 80, 1030 Brussels). Ο χώρος είναι εύκολα προσβάσιμος από το κέντρο της πόλης των Βρυξελλών και το αεροδρόμιο Zaventem μέσω της δημόσιας συγκοινωνίας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, συμβουλευτείτε τον χάρτη κινητικότητας του χώρου εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, τους συντελεστές και προτάσεις διαμονής, μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του EBF 2023.